HTML

Netország

Minden ami az internet világában érdekes lehet, avagy elmerülés a virtuális valóság bugyraiban.

Friss topikok

  • Domain Admin: @Goe: Szerintem nem kell félni. A Facebooknak az új fejlesztése inkább zavaró...ott bármilyen képe... (2012.05.31. 09:45) A Google

Címkék

2012.05.04. 19:04 Goe

Egy kis Google cucc imádás

Címkék: alkalmazás Google

googleapps.jpg

 

Hadd szóljon!

Előrebocsátom, most már leszakadok a Google témáról. Egy kis időre. ;-)

A Google mindenki számára mint kereső ismert, ennek az általános részéről már volt is szó. Valószínűleg a képkeresőt se kell nagyon bemutatnom, beírjuk amit keresni akarunk, lehet szűkíteni a keresést és hajrá. Talán kissé ismeretlenebb (és elrejtettebb) a Google Tudós, aminek rendkívül jó hasznát lehet venni ha az ember valamilyen tudományos munkájához akar forrást keresni. Persze sok esetben csak azokat az oldalakat dobja ki ahol meg lehet vásárolni a cikkeket, de azért általában akadnak használhatóbb dolgok is a találati listában.
Ja és a Google Blogs. Blogokra keres, mi a fenét lehet még mondani róla ?

Érdekesnek hangzó funkció a Google Értesítő, hogy őszinte legyek soha nem használtam még, de ki fogom próbálni. Ezzel az alkalmazással egy egyszerű keresést többször újra lehet kerestetni (mondjuk naponta) és a keresést le lehet szűkíteni pl. blogokra vagy hírekre. Jópofa dolog bár eddig is elvoltam nélküle, de azért egy próbát megér. Ha valakit nagyon érdekel mindenféle írás egy témában akkor hasznos kis jószág.

gmail.png  El tudom képzelni, hogy vannak még jól használható ingyenes email szolgáltatások, de én teljesen elégedett vagyok a Gmail-lel. Már jó ideje használom, de semmi gondom nem akadt vele. Be tudok lépni (nagy előny) ellentétben másik ingyenes email fiókommal, könnyen kezelhető (hozzáteszem, ez az összes alkalmazásra igaz, mivel ugyanazt a sémát követik mind), a csatolt fájlok kezelése is jó, úgyhogy mit mondhatnék? Tuti. Ez sem egy ismeretlen dolog, tehát túl sok újat nem tudok mondani.

5716418_1.jpg Ha van valami ami zseniális a Google alkalmazások között akkor ez az! Otthon megírom a kis szövegemet, vagy dolgozok a táblázatomon vagy a prezentációmon aztán egyszerűen csak feltöltöm a Google Docs-ra és onnantól fogva elérem bármilyen gépről amelyen van internet hozzáférés. Ez baromi jó! Így nem kell többé idegeskedni az otthon hagyott pendrive miatt, stb. Sőt, még szerkeszteni is lehet a dokumentumot, bár azt azért nem mondanám, hogy szívesen csinálnék meg rajta egy érdemi táblázatos állományt, de ha találtunk valamit hibát azért azt ki tudjuk javítani. Egyértelműen az egyik kedvencem.

picasa_kicsi.png Gondolom a legtöbb embernek ismerős az a gyomorszájon rúgáshoz hasonló érzés amikor elveszíti a digitális fényképeit valamelyik családi nyaralásról vagy bármiről. Hát igen, ez a nagy hátránya a digitális fotózásnak, ügyesen végigfényképezzük az egyhetes nyaralást (és az egészből nem látunk semmit, mert végig a fényképező hátulját nézzük), otthon izgatottan felmásoljuk a merevlemezre a képeket amelyek hamarosan rosszat sejtető füst formájában távoznak onnan. Vagy kiírjuk őket dvd-re ami attól a pillanattól fogva, hogy elengedtük eltűntnek nyilvánítható. Kellemetlen érzés. Nos, ez ellen jó a Picasa. Le kell tölteni egy helyes kis programot (innen) a gépünkre amivel egyrészt kezelni tudjuk a gépen lévő képeinket, másrészt fel tudjuk őket tölteni a webalbumunkba. Annak ellenére, hogy ez tök jó dolog és teljesen priváttá is lehet tenni az albumot én személy szerint nem szívesen töltöm fel az összes képem, legfeljebb azokat amelyeket meg akarok osztani másokkal.

google_calendar.png Ritkán használok naptárt, mert mindig elfelejtem beírni, hogy mit nem kell elfelejteni, de ha használok akkor ezt. Igazából egy teljesen jól használható naptár, be lehet írni az eseményeket, be lehet kapcsolni nekik jelzést és kb ennyi. Semmi olyan nincs amit ne lehetne megcsinálni mondjuk egy mobiltelefonon.


 

tranlateLogo.png Hát igen a fél világ a fordítási bakikon röhög és tényleg nagy marhaságokat tud csinálni a mondatokkal. De, szótárnak szerintem kitűnő. Gyorsan keres, rengeteg nyelv van, ha nem latin abc-vel íródik egy szó azt is át lehet íratni, és van felolvasás funkció. Nekem ez bőven elég ahhoz, hogy ne akarjak mást használni, ha idegen nyelven olvasok valamit gyakran meg van nyitva a Fordító.

 

google-earth.png  maps.png Ódákat lehet zengeni róluk, túl hosszúakat. Szóval külön bejegyzést érdemelnek.

 

 



Akárcsak ő:

 chrome.png

 

 

 

 

Jól letudtam őket, mi? :D

Eddig csupa dicséret volt, de nem tudok mindenről ilyen pozitívan nyilatkozni. Egyrészt, mert van amit abszolút nem ismerek, ilyen a Blogger. Soha nem használtam még és nincs is akkora tapasztalatom blog készítésben, hogy csak úgy ránézésre megmondjam, hogy jó-e (amúgy jogos a kérdés, hogy miért nem ott indítottam a blogot). Van amit viszont nem tudok hova tenni, vagy mondhatnám úgy is, hogy személy szerint nem látom értelmét. Erre példa az iGoogle és a Panoramio.
Beszélhetnék még a Google+-ról is, de nem vagyok túl aktív felhasználója, ahogy a többi ember nagy része sem. Adjunk neki egy kis időt. 

Azt hiszem a végére is értem a listának, legalábbis remélem. Ha meg valamit kihagytam akkor...hát akkor kimaradt. Majd egyszer bepótolom, hogy legyen jó sok Google poszt!

Na jó a következő tényleg nem az lesz.

 

U.i.: Az ikonokra kattintva előugranak az adott oldalak. Jókor szólok...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr724482960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása