HTML

Netország

Minden ami az internet világában érdekes lehet, avagy elmerülés a virtuális valóság bugyraiban.

Friss topikok

  • Domain Admin: @Goe: Szerintem nem kell félni. A Facebooknak az új fejlesztése inkább zavaró...ott bármilyen képe... (2012.05.31. 09:45) A Google

Címkék

2012.04.28. 22:34 Goe

A Google

Címkék: kereső Google

Na csapjunk a lecsóba!

Kezdésnek a Google cuccokat szántam. Hogy miért? Mert IMÁDOM!

Mármint, most komolyan egy csomó mindent megkeres (weboldalakat, képeket, tudományos cikkeket), vannak könyvei, a képeidet is megtartja, ért a térképekhez (sőt még a műholdfelvételekhez is), rendezetten tartja a dokumentumaidat és sorolhatnám. Ha sört is csapolna feleségül venném!

A Google 1996-ban indult útjára (ekkor még csak egy kutatási projekt volt), két stanfordi egyetemista, Larry Page és Sergey Brin agyszüleménye. Ekkortájt Stanford digitális könyvtárának projektjén dolgoztak, Page pedig a disszertáció témájában a világháló egy nagy grafikonként való értelmezésére vállalkozott. Később témavezetője javaslatára továbbhaladt a témában és már az egyes tartalmak helyére mutató linkek keresésével foglalkozott. Alakul. Ehhez csatlakozott Brin, együtt megcsináltak egy keresőmotort (ezt a projektet amúgy BackRubnak nevezték), 1997 szeptemberében létrehozták a google.com domaint, egy évvel később pedig megalapították a Google Inc. nevű cégüket és ügyesen eljutottak oda ahol most vannak.

Ja még egy érdekesség, a Google név eredete: a googol szó elírása. Végül a Google mellett döntöttek, mert jobban hangzik, meg ki a fenét érdekel egy csomó nulla egy egyessel. Hát ennyi.

Mára ott tartunk, hogy aki tudja mi az az Internet az azt is tudja, hogy mi az a Google. Gyakorlatilag szerves része lett a netezés világának.

Sőt.

kes-535-22.jpg

marketcraterkis.jpg

googleshinekis.jpg

Na ugye!

Egyébként a Google, mint kereső baromi jó. Nem is használok mást. Szeretem, hogy a kereső mezőben amint beírtam valamit egy legördülő részben automatikusan kiegészíti a keresőszó kezdeményünket a népszerű keresésekből, sőt maga a keresés is úgymond előnézetes, tehát már kapásból rá is keres arra ami kell. Ettől egyszerűen baromi gyors a keresés és azt már mondanom se kell, hogy a legtöbbször sikeres is. Ritkán kell a 3. O betűig ellapozni, kisebb-nagyobb túlzással azt is mondhatnám, hogy amit a Google nem talál az nincs is. Kár, hogy a szobámban nem tud keresni...
Másik kedvencem a kereséssel kapcsolatban az a két kis halvány nyilacskával előhívható előnézet a weboldalról/pdf-ről/akármiről.
So much win!

Na elég lesz mára, a végén még kilométeres lesz a poszt.

Napi tanulság: hülye kérdések helyett keress bátran, mert a Google a barátod! 

Legközelebb a Google cuccokról írok, addig is jó keresést!

 

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://netorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr424478460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeadMan · http://csigafasz.blog.hu/ 2012.04.29. 14:09:47

A google többet tud rólam, mint az édesanyám...:)

Goe 2012.05.01. 20:51:58

Hát igen, a Google mindent lát :D
Amúgy elég ijesztő amikor megtalálom magamat google-on.

Domain Admin · http://domain.blog.hu 2012.05.02. 17:24:37

És az milyen ijesztő, hogy a kép alapján is tud keresni...feltöltöm a fotód és megtudom ki is vagy.

Goe 2012.05.04. 19:09:58

@Domain Admin: Ejha, erről nem is tudtam. Lehet, hogy néha nem is annyira a barátunk a Google, illetve inkább az aki kutakodik utánunk. :D
Mindenesetre az ilyeneket annyira nem szeretem és sok olyan dolog van a neten ami gyanús ebből a szempontból. (a közösségi oldalakat inkább nem is említem)

Domain Admin · http://domain.blog.hu 2012.05.31. 09:45:44

@Goe: Szerintem nem kell félni. A Facebooknak az új fejlesztése inkább zavaró...ott bármilyen képen felismer és megjelöl, bárki is töltse fel bárhol a világon.

Remélem sosem üzemelik be. Rengeteg házasság menne tönkre :)
süti beállítások módosítása